Kolonija Prizren

Сликари Маја Тодић и Милован Панић говорили о ликовној колонији „Јесен у Призрену“ у Светим Архангелима

Име: 05.11.2018 SLIKARI MAJA TODIC I MILOVAN PANIC LIKOVNA KOLONIJA JESEN U PRIZRENU; Опис: Сликари Маја Тодић и Милован Панић говорили о ликовној колонији „Јесен у Призрену“ у Светим Архангелима Тип: audio/mpeg

О седмодневним ликовним сусретита “Јесен у Призрену“ који се у организацији грачаничког Дома културе одржавају у манастиру Светих Архангела код Призрена, разговарали смо са академским сликарима Мајом Тодић из Дома културе Грачаница и Милованом Панићем из Панчева.

 

Умјетници: Радојка Самарџија из Београда, Исидора Ивановић из Београда, Данило Вуксановић из Новог Сада, Јован Симјоновић из Липљана, Милош Вујиновић из Новог Сада, Оливера Протић из Београда и Милован Панић из Панчева, од првог до седмог новембра ствараће своја дјела у манастиру Светих Архангела код Призрена, инспирисани косметским светињама и предивном природом овога краја.

 

Kolonija PrizrenЈесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по трећи пут. “Дом културе Грачаница“ овом колонијом настоји да одржи континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, који је започет отварањем Културног центра у Атријуму Цркве Светог Спаса пре неколико година.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници 17. марта наредне године.

Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.

Маја Тодић представила нам је и једини дјечји лист на Косову и Метохији који носи назив ,,Наше поље“ који постоји три године а објавио је већ свој 14. број.

Овај лист је наша најљепша разгледница. У њему можемо срести наше најбоље ученике, наше најбоље учитеље. У “Нашем пољу“ је престављено све оно што је вриједно за нашу дјецу“-каже Маја Тодић уредник овог часописа за дјецу.

Print