Kolonija Prizren

Slikari Maja Todić i Milovan Panić govorili o likovnoj koloniji „Jesen u Prizrenu“ u Svetim Arhangelima

Ime: 05.11.2018 SLIKARI MAJA TODIC I MILOVAN PANIC LIKOVNA KOLONIJA JESEN U PRIZRENU; Opis: Slikari Maja Todić i Milovan Panić govorili o likovnoj koloniji „Jesen u Prizrenu“ u Svetim Arhangelima Tip: audio/mpeg

O sedmodnevnim likovnim susretita “Jesen u Prizrenu“ koji se u organizaciji gračaničkog Doma kulture održavaju u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, razgovarali smo sa akademskim slikarima Majom Todić iz Doma kulture Gračanica i Milovanom Panićem iz Pančeva.

 

Umjetnici: Radojka Samardžija iz Beograda, Isidora Ivanović iz Beograda, Danilo Vuksanović iz Novog Sada, Jovan Simjonović iz Lipljana, Miloš Vujinović iz Novog Sada, Olivera Protić iz Beograda i Milovan Panić iz Pančeva, od prvog do sedmog novembra stvaraće svoja djela u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, inspirisani kosmetskim svetinjama i predivnom prirodom ovoga kraja.

 

Kolonija PrizrenJesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po treći put. “Dom kulture Gračanica“ ovom kolonijom nastoji da održi kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, koji je započet otvaranjem Kulturnog centra u Atrijumu Crkve Svetog Spasa pre nekoliko godina.

Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici 17. marta naredne godine.

Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

Maja Todić predstavila nam je i jedini dječji list na Kosovu i Metohiji koji nosi naziv ,,Naše polje“ koji postoji tri godine a objavio je već svoj 14. broj.

Ovaj list je naša najljepša razglednica. U njemu možemo sresti naše najbolje učenike, naše najbolje učitelje. U “Našem polju“ je prestavljeno sve ono što je vrijedno za našu djecu“-kaže Maja Todić urednik ovog časopisa za djecu.

Print