1

“Српска нит“ из Подгорице за браћу и сестре у Метохији и на Косову

Име: 14.01.2021 Srpska nit na KIM; Опис: "Српска нит“ из Подгорице за браћу и сестре у Метохији и на Косову Тип: audio/mpeg

Чланови Хуманитарне организације ,,Српска нит“Чланови Хуманитарне организације ,,Српска нит“ из Подгорице предвођени свештеником Владимиром-Вањом Милуновићем и Миливојем-Брџом Брковићем посјетили су 13. и 14. јануара 2021. године Косово и Метохију.

13. јануара чланови ,,Српске нити“ посјетили су Призрен и Ораховац, православну Нову годину дочекали са својима у Грачаници, 14. јануара у Грачаници учестовавли у добровољном давању крви, да би касније наставили посјету Косову.

По доласку хуманитараца у Ораховац са Миливојем Брковићем разговарала је сестра Оливера Радић, новинар и професор из Ораховца.

Брџа каже да је ова хуманитарна организација почела са радом инспирисана литијама за одбрану Светиња и Српске православне Цркве у Црној Гори и дјелом нашех духовног оца блаженопочившег Митрополита Амфилохија који је својим дјелом свједочио како се бране Светиње и живот као највећа светиња.

,,И ове године смо осјетили потребу да за православну Нову годину донирамо нашој браћи у Призрену, Великој Хочи и Ораховцу преко пет тона прехрамбених производа, слатких пакетића за најмлађе и нешто гардеробе. И даље ћемо инсистирати на томе да допринесемо опстанку нашег народа на Косову и Метохији. Дјеца Ораховца имају своју химну ,,Ораховцу башто рајска“ а ми своју ,,Не дамо светиње“. Осјећамо да нас веже дјечија душа и то је оно што нас посебно охрабрује и даје наду да опстанак нашег народа овдје није упитан“- каже Миливоје Брковић.

Чланови “Српске нити“ су Нову годину дочекали међу својима у Грачаници а већ ујутру учествовали у добровољном давању крви.

Новинар Анђелка Ћуп из Грачанице разговарала је са члановима ,,Српске нити“: Миливојем-Брџом Брковићем, Сташом Копривицом која је рођена у Приштини и Маријом Окичић из Прокупља о овој хуманитарној акцији као и о оснивању ,,Српске нити“.

Наша браћа и сестре из Метохије и са Косова захвални су члановима ,,Српске нити“ и народу Црне горе који је учествовао у овој акцији али и у свим акцијама за помоћ српском народу на Косову и Метохији.

На тонским записима и фотографијама благодаримо Оливери Радић и Анђелки Ћуп.

Слободанка Грдинић