A. Gujon Plakat

Стефан Моровић асистент Арно Гујона у Фондацији “Солидарност за Косово“ најављује гостовање Арно Гојона у Херцег Новом

Име: 05.04.2019. STEFAN MOROVIC SOLIDARNOST ZA KOSOVO; Опис: "05.04.2019. STEFAN MOROVIC SOLIDARNOST ZA KOSOVO". Тип: audio/mpeg

Под покровитељством Општине Херцег Нови и ЈУК „Херцег Фест“ и у сарадњи са локалним невладиним организацијама, Херцег Нови ће у суботу, 06. априла од 19 часова у Дворани Парк угостити француског хуманитарца и предсједника хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, Арноа Гујона, најавио је за наш Радио асистен Арно Гујона у Фондацији “Солидарност за Косово” Стефан Моровић.

У првом дијелу хуманитарне вечери ће бити уприличена пројекција филма „Косово, хришћанство у опасности. Филм је сниман од септембра 2016. до јануара 2017. године и настоји да приближи гледаоцима реалност у којој живи 120 000 Срба у јужној српској покрајини. Француска екипа је ишла од села до села, од манастира до манастира, и разговарала са обичним људима о њиховим свакодневним животима. Мјештани енклава, свештеници и монаси говоре о проблемима и надањима, без политике и крупних ријечи. Истинско свједочење.

У наставку вечери, Арно Гујон ће одржати предавање на тему „Хуманизам у 21.вијеку“ у којем ће објаснити главне мотиве који су га подстакли да послије страшних антисрпских погрома 2004. године са својим братом, организује хуманитарни конвој за помоћ угроженима на Косову и Метохији. Са деветнаест година оснива хуманитарну организацију ’’Солидарност за Косово’’ која, захваљујући подршци 12 000 француских донатора, током претходних 15 година организује хуманитарне мисије са циљем пружања помоћи становништву у енклавама на Косову и Метохији. За ту своју ђелатност Арно Гујон је одликован Орденом Светог Саве првог реда и медаљом Светог Стефана Дечанског Рашко-призренске епархије. Такође, 2012. године добија специјално признање за најплеменитији подвиг године које дођељује лист „Вечерње новости“.

У току вечери биће постављене хуманитарне кутије, у којима ће свако ко је у прилици моћи да остави финансијску помоћ, која ће бити усмјерена на изградњу пластеника за породице са Косова и Метохије. Сваки пластеник кошта 550 еура и означава сигурност, срећу и храну за породице са Косова и Метохије.