A. Gujon Plakat

Stefan Morović asistent Arno Gujona u Fondaciji “Solidarnost za Kosovo“ najavljuje gostovanje Arno Gojona u Herceg Novom

Ime: 05.04.2019. STEFAN MOROVIC SOLIDARNOST ZA KOSOVO; Opis: "05.04.2019. STEFAN MOROVIC SOLIDARNOST ZA KOSOVO". Tip: audio/mpeg

Pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i JUK „Herceg Fest“ i u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, Herceg Novi će u subotu, 06. aprila od 19 časova u Dvorani Park ugostiti francuskog humanitarca i predsjednika humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, Arnoa Gujona, najavio je za naš Radio asisten Arno Gujona u Fondaciji “Solidarnost za Kosovo” Stefan Morović.

U prvom dijelu humanitarne večeri će biti upriličena projekcija filma „Kosovo, hrišćanstvo u opasnosti. Film je sniman od septembra 2016. do januara 2017. godine i nastoji da približi gledaocima realnost u kojoj živi 120 000 Srba u južnoj srpskoj pokrajini. Francuska ekipa je išla od sela do sela, od manastira do manastira, i razgovarala sa običnim ljudima o njihovim svakodnevnim životima. Mještani enklava, sveštenici i monasi govore o problemima i nadanjima, bez politike i krupnih riječi. Istinsko svjedočenje.

U nastavku večeri, Arno Gujon će održati predavanje na temu „Humanizam u 21.vijeku“ u kojem će objasniti glavne motive koji su ga podstakli da poslije strašnih antisrpskih pogroma 2004. godine sa svojim bratom, organizuje humanitarni konvoj za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji. Sa devetnaest godina osniva humanitarnu organizaciju ’’Solidarnost za Kosovo’’ koja, zahvaljujući podršci 12 000 francuskih donatora, tokom prethodnih 15 godina organizuje humanitarne misije sa ciljem pružanja pomoći stanovništvu u enklavama na Kosovu i Metohiji. Za tu svoju đelatnost Arno Gujon je odlikovan Ordenom Svetog Save prvog reda i medaljom Svetog Stefana Dečanskog Raško-prizrenske eparhije. Takođe, 2012. godine dobija specijalno priznanje za najplemenitiji podvig godine koje dođeljuje list „Večernje novosti“.

U toku večeri biće postavljene humanitarne kutije, u kojima će svako ko je u prilici moći da ostavi finansijsku pomoć, koja će biti usmjerena na izgradnju plastenika za porodice sa Kosova i Metohije. Svaki plastenik košta 550 eura i označava sigurnost, sreću i hranu za porodice sa Kosova i Metohije.