Severna Mitrovica Akcija Policije

Сузавац и шок бомбе у Северној Митровици и Звечану

У Северној Митровици тренутно је у току акција Косовске полиције, која користи шок бомбе и сузавац, а неколико стотина грађана је блокирало више улица и чују се сирене за узбуну. Према незваничним сазнањима слична рација се тренутно одвија и у Звечану.
Косовска полиција која је дошла из Јужне Митровице упала је у једну од градских апотека где проверавају царинске папире о набавци лекова, а како наводе очевици упали су и у неколико радњи.

Наводно, ради се о “акцији за спречавање кријумчарења робе”. Народ се окупио шокиран оваквим упадом полиције на север, а ситуација је ескалирала када су полицајци почели да бацају шок бомбе и сузавац, а окупљени грађани су онда узвратили каменицама.

Припадници Росу у Северној Митровици

Након што су припадници Косовске полиције сузавцем и шок бомбама интервенисали против окупљених грађана, у Северну Митровицу су из јужног дела града пристигли и припадници Росу.

Оштећено више аутомобила

Током обрачуна је причињена материјална штета на више цивилних аутомобила паркираних у близини, а један аутомобил је запаљен на раскрсници између Средње техничке школе “Михаило Петровић-Алас” и Бошњачке махале.

Шок бомбе и сузавац и у Звечану

Како Косово онлајн сазнаје, полиција је интервенисала сузавцем и шок бомбама и у Звечану.

Блокиран мост код “Дудиног крша”

Косовска полиција и Росу блокирали су мост код “Дудиног крша”. Тај пут спаја Митровицу са магистралним путем Приштина – Рашка.

Извор: Косово онлајн