Severna Mitrovica Akcija Policije

Suzavac i šok bombe u Severnoj Mitrovici i Zvečanu

U Severnoj Mitrovici trenutno je u toku akcija Kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Prema nezvaničnim saznanjima slična racija se trenutno odvija i u Zvečanu.
Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka gde proveravaju carinske papire o nabavci lekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji.

Navodno, radi se o “akciji za sprečavanje krijumčarenja robe”. Narod se okupio šokiran ovakvim upadom policije na sever, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac, a okupljeni građani su onda uzvratili kamenicama.

Pripadnici Rosu u Severnoj Mitrovici

Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

Oštećeno više automobila

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini, a jedan automobil je zapaljen na raskrsnici između Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović-Alas” i Bošnjačke mahale.

Šok bombe i suzavac i u Zvečanu

Kako Kosovo onlajn saznaje, policija je intervenisala suzavcem i šok bombama i u Zvečanu.

Blokiran most kod “Dudinog krša”

Kosovska policija i Rosu blokirali su most kod “Dudinog krša”. Taj put spaja Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška.

Izvor: Kosovo onlajn