Свеске солидарности за дјецу Ораховца 4

“Свеске солидарности“ за дјецу Ораховца

Име: 20. 09.2023-Olivera Radic-Sveske solidarnosti; Опис: Свеске солидарности за дјецу Ораховца Тип: audio/mpeg

У Ораховцу је на петнаесту недјељу по Педесетници, у недјељу 17. септембра, служена Света литургија којом је началствовао парох ораховачки отац Милан Станојевић, уз молитвено учешће преко стотину вјерника који су са Хуманитарном организацијом ,,Српска солидарност“ стигли из Београда и других мјеста. Након прочитаног зачала из Светог јеванђеља сабранима се бесједом обратио отац Милан.

 

За певницом су, са монахињама из манастира Привина глава и сестрама из разних градова, појала и дјеца из Ораховца. Чуле су се пјесме ,,Дјеца неба“ и ,,Свецарице Богородице“ коју је у Ораховцу написао Слободан Станковић а која је посвећена пресветој Богородици Ораховачкој.

По завршетку Свете литургије наша сестра Оливера Радић новинар и професор из овог метохијској мјеста, тамо гдје најљепше сунце сија, разговарала је са Иваном Ћорић која је довела поклонике испред организације Српска солидарност.

Предсједник организације је, иначе, Бранко Антић али су њему од прије неког времена косовске власти забраниле улазак у јужну српску покрајину.

Оливера је разговарала и са монахињом Наталијом из манастира Привина глава која је са слушаоцима нашег Радија подијелила своје утиске о овој посјети.

Хуманитарна организација ,,Српска солидарност“ је за сваког ђака у Ораховцу донијела свеске чиме је и ова акција названа ,,Свеске солидарности“ а игуман манастира Кувеждин је послао за сваку породицу са дјецом по један примјерак књиге ,,Божији закон“.

Отац Милан се захвалио свима који су дошли посебно брату Бранку који је већ годинама присутан својим посјетама и поклонима у Ораховцу.

Оливера Радић