Свештеник Дејан Трипковић

Свештеник Дејан Трипковић говорио о Великом посту у оквиру трибине “Православље и млади”

Име: 15.03.2021 tribina-pravoslavlje-i-mladi-o-velikom-postu; Опис: Свештеник Дејан Трипковић говорио о Великом посту Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, на таласима нашег и вашег Радија, имали сте прилике да чујете један веома душекорисан разговор на почетку овогодишњег Великог Часног поста, који смо преузели са сајта Радио Источник православне епархије ваљевске, са благословом свештеника Дејана Трипковића, пароха ваљевског.

Усред неповољне здравствене ситуације проузроковане вирусом корона и забране окупљања у Ваљеву, циклус трибина “Православље и млади”, настављен је путем телевизије, радија и интернета, уз сарадњу са локалном ваљевском телевизијом Марш и Радио Источник епархије ваљевске.

На овај начин Црква је наставила да шири реч Божију прожету љубављу и утехом. У томе несебично помажу они, чија реч има благотворно и лековито дејство.

Емисије се снимају у храму Светог Нектарија Егинског Чудотворца, а уредник Трибина “Православље и млади” је презвитер Дејан Трипковић, парох храма Васкрсења Христовог у Ваљеву и духовник у казнено-поправном заводу за малолетнике у Ваљеву.

Разговор са о. Дејаном водила је новинар Марина Марић.

У разговору отац Дејан Трипковић говорио је о Великом Часном посту, његовој суштини, значају, светој тајни причешћа, покајања, упућујући вјернима душекорисне и спасоносне савјете.

Предавање смо преузели са интернет странице Радио Источник православне епархије ваљевске, јутјуб канала РТВ Марш, и јутјуб канала Храма Васкрсења Христовог у Ваљеву.

Благодаримо свештенику Дејану Трипковићу, и колегиници Марини Марић на преузетом душекорисном разговору.

Александар Вујовић