Томислав Рачић – Водник Пламен

Томислав Рачић – Водник Пламен

Томислав Рачић- водник Пламен говори о славној бици на Кошарама

Име: 25.03.2019 VODNIK PLAMEN KOSARE; Опис: Томислав Рачић- водник Пламен говори о славној бици на Кошарама Тип: audio/mpeg

Водник Пламен: “Војници са Кошара данас тешко живе. Кад је требало да се гине тад смо требали сад кад не требамо нико нас и не види”

Томислав РачићВојници са КошараКада се данас говори о славној бици на караули Кошаре, на Паштрику и другим стратиштима за нас је то нека апстрактна прича. Ипак ова прича, ова битка и ово херојско страдање су итекако реални, и однијели су, прије само 20 година, 108 младих живота.

О славној бици на Кошарама, коју многи упоређују са Косовском битком, разговарали смо са живим свједоком Томиславом Рачићем, познатијим као Водник Пламен који је, заједно са тим младим момцима старости од 18-22 године, прошао пакао карауле Кошаре. Иако је у бици на Кошарама погинуло 108 војника, нико из вода на чијем челу је био водник Пламен, није смртно страдао.

Водник Рачић свједочи о болу и рани који је на души оставио губитак сваког саборца, о томе како су му се на караули Кошаре придружили и отац и рођени брат, како је ухватио једног војника ткз. ОВК, као и о томе зашто се о овој славној бици данас мало говори и како сада живе хероји са Кошара.