Otac Jevstatije (ivanovic)

Тројчиндан литургијски прослављен у храму Светог Архангела Михаила у Дољанима

Име: 16. 06. 2019 otac Evstatije Doljani; Опис: Тројчиндан литургијски прослављен у храму Светог Архангела Михаила у Дољанима Тип: audio/mpeg

На празник силаска Светог Духа на Апостоле, Господ је обрадовао парохијску заједницу 13. подгоричке парохије и надлежног пароха, протојереја ставрофора Бранка Тапушковића, доласком високопреподобног игумана Ободске обитељи, оца Евстатија Ивановића.

Увијек су радосни његови доласци у храм Светог Архангела Михаила у Дољанима, одакле је отац игуман потекао, примивши у њему Свету Тајну Крштења и кренувши за Христо од тог момента свим својим срце, свим својим умом и свом својојм душом и мишљу. Tако је било и овога пута.

Орац Евстатије сабранима се обратио духовном поуком након прочитаног Светог Јеванђеља.

Отац Бранко се на крају службе захвалио оцу игуману ријечима: “Нека је благословен Господ који љуби спасење своје“, објашњавајући да је сав вјерни народ који се сабира око Имена Христовог и Светих Његових управо то спасење, вјерни народ којег Он сам спасава својом Богочовјечанском љубављу, те да је ту љубав пренио и на оца игумана који често са радошћу нас удостојава своје посјете и духовним поукама, ношен том љубаљу да често дође онамо одакле је поникао.