Otac Jevstatije (ivanovic)

Trojčindan liturgijski proslavljen u hramu Svetog Arhangela Mihaila u Doljanima

Ime: 16. 06. 2019 otac Evstatije Doljani; Opis: Trojčindan liturgijski proslavljen u hramu Svetog Arhangela Mihaila u Doljanima Tip: audio/mpeg

Na praznik silaska Svetog Duha na Apostole, Gospod je obradovao parohijsku zajednicu 13. podgoričke parohije i nadležnog paroha, protojereja stavrofora Branka Tapuškovića, dolaskom visokoprepodobnog igumana Obodske obitelji, oca Evstatija Ivanovića.

Uvijek su radosni njegovi dolasci u hram Svetog Arhangela Mihaila u Doljanima, odakle je otac iguman potekao, primivši u njemu Svetu Tajnu Krštenja i krenuvši za Hristo od tog momenta svim svojim srce, svim svojim umom i svom svojojm dušom i mišlju. Tako je bilo i ovoga puta.

Orac Evstatije sabranima se obratio duhovnom poukom nakon pročitanog Svetog Jevanđelja.

Otac Branko se na kraju službe zahvalio ocu igumanu riječima: „Neka je blagosloven Gospod koji ljubi spasenje svoje„, objašnjavajući da je sav vjerni narod koji se sabira oko Imena Hristovog i Svetih Njegovih upravo to spasenje, vjerni narod kojeg On sam spasava svojom Bogočovječanskom ljubavlju, te da je tu ljubav prenio i na oca igumana koji često sa radošću nas udostojava svoje posjete i duhovnim poukama, nošen tom ljubalju da često dođe onamo odakle je ponikao.