Dani Sv. Jovana Vladimira U Baru

U Baru počeli „Dani Svetog Jovana Vladimira“

Ime: 01.06. 2018 o.Slobodan Zekovic; Opis: "01.06. 2018_o.Slobodan Zekovic". Tip: audio/mpeg

O planu proslave Svetog Jovana Vladimira slave Sabornog hrama u Baru razgovarali smo sa Protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem Arhijerejskim namjesnikom barskim.

U petak 1. juna 2018. godine u Baru su, Svetom liturgijom koja je služena na ostacima hrama iz VI vijeka- Barskom trikonhosu, počeli Dani Svetog Jovana Vladimira.

Svetom službom načalstvovao je protojerej-stavrofor Slobodan Zeković uz sasluživanje jereja Aleksandra Orlandića a odgovarali su jerej Mladen Tomović, protojerej Ljubomir Jovanović i Dejan Tomović.

U subotu (2. juna) Sveta Liturgija biće služena na ostacima Manastira Presvete Bogorodice na Rtacu.  Istog dana u 20 časova u porti Sabornog hrama u Baru održaće se promocija knjige „Misli vladike Nikolaja“ na kojoj će govoriti Arhiepiskop cetinjski Mitopolit crnogorsko-primorski Amfilohije, protojerej Predrag Šćepanović i priređivač Dragan Lakićević.

U nedjelju, 3 juna u 20 časova u porti Sabornog hrama u Baru biće promovisana knjiga „Od Kosova do Jadovna“ umirovljenog Episkopa zahumsko hercegovačkog Atanasija (Jevtića). O knjizi će pored autora, vladike Atanasije, govoriti Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije  i Živojin Rakočević, književnik i novinar.

Na praznik Svetog Jovana Vladimira, u ponedeljak 4. juna, Mitopolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa više arhijereja, sveštenstvom i vjernim narodom služiće Svetu liturgiju a u 19 časova  ulicama grada proći će litija.