Podgorica

U Četvrtu nedjelju Časnog posta služena Liturgija u Sabornom hramu u Podgorici

Ime: 18.03.2018 Besjeda hram Podgorica; Opis: Arhimandrit Varnava (Damjanović) Tip: audio/mpeg

U Četvrtu nedjelju Velikog i časnog posta, 18. marta , koja je posvećena Svetom Jovanu Ljestvičniku, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici odslužena je Sveta Liturgija .

Svetom Liturgijom načalstvovao je arhimandrit Varnava (Damjanović)  iguman manastira Treskavac, a sasluživali su mu protonamjesnik Radoje Mijović paroh borski,  protojereji-stavrofori Dragan Mitrović i Dalibor Milaković, protojereji Mirčeta Šljivančanin, Branko Vujačić, jerej Boško Maksimović i protođakon Vladimir Jaramaz.

Arhimandrit Varnava, jerej Boško Maksimović paroh čađavičko-orahovljanski iz Eparhije bihaćko-petrovačke, protonamjesnik Radoje Mijović iz Eparhije timočke (Bora) borave u u višednevnoj posjeti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Liturgija Podgorica

Na Svetoj liturgiji su pjevali i odgovarali članovi mješovite pjevnice pri Sabornom hramu.

Nakon čitanja Svetog Jevanđelja,  arhimandrit Varnava se obratio mnogobrojnom narodu ističući da smo svi pozvani na da se ne bavimo drugima već sobom, da sagledamo sopstvena sagrešenja i ne osuđujemo bližnje svoje. Navodeći kao primjer jedne takve molitve, upravo molitvu Svetog Jefrema Sirina.