2b Tv

У Подгорици се отвара нова 2B телевизија

Име: 17.11.2020 Djordje Zorz 2B TV; Опис: У Подгорици се отвара нова 2B телевизија Тип: audio/mpeg

Ђорђије Андрић-Жорж: “Захваљујући Митрополиту Амфилохију и Митрополији црногорско-приморској и нашим литијама можемо да захвалимо што имамо слободу“

2b Tv 1У Подгорици ће ускоро почети са радом нова телевизија 2B TV ( Ту би телевизија) која обећава много доброг информативног, забавног и дјечјег програма као и емисија које ће се бавити економским и друштвено- политичким темама.

Овим поводом гости у студију Радија ,,Светигора“ били су Борис Ђурашић директор телевизије, Ђорђије Андрић сценариста и глумац, познатији под надимком Жорж а јавности можда најпознатији по популарној емисији ,,Дневњак” и Никола Лалић организатор снимања.
Ђорђије Андрић каже да су на идеју да покрену један овакав медиј дошли посмартајући опште стање у Црној Гори у којој, како каже, има свега а нема ничега.

,,Стање има свега а нема ничега важи и за телевизијске програме у Црној Гори. Овдје недостаје много квалитетног програма и ми смо дошли да га стварамо“- каже Ђорђије.

После 30 година једнопартијског система, у Црној Гори први пут имамо смјену власти, чему је у великој мјери допринијела снага црногорске младости, мим странице, друштвене мреже и тај, омладини приступачни сатирични начин осликавања бурног времена у коме живимо.

“Мим странице, као и сви ми, дали смо изузетан допринос и били велика подршка народном бунту са оне исправне стране“- каже Ђорђије Андрић.

Ђорђије нам је говорио и о својим предизборним емисијама у којима је имао другачији приступ политичарима који слове за озбиљне личности, које је покушао представити као једне од нас, обичне људе, о литијама за одбрану вјере и светиња и својој личној борби за своју и будућност наше омладине. Он додаје да је сатира наша свакодневица и живот који тренутно живимо.

,,Да није било наших литија не би било ни 30. августа а ни 2. децембра, за када је најављено формирање нове Владе. Захваљујући Митрополиту Амфилохију и Митрополији црногорско-приморској која је заслужна што се на тим литијама никада није десио ни један инцидент, можемо да захвалимо што имамо слободу“- каже познати Жорж.

Рекавши да је сувише мали да анализира историјску личност Митрополита Амфилохија, Ђорђије додаје да би да није било њега све ово потрајало још много година.

,,Поставља се питање шта би и ко би од нас остао. Без Митрополита Амфилохија бисмо, можда, почели писати са десна на лијево и говорити арапски језик“- каже Жорж на свој сатиричан начин.
Открио нам је да су већ почели снимање серијала ,,Четири Црногорца“ или Ц4 (као ц4 експлозив) који ће се бавити разним табу темама нашег друштва ако оне више и постоје.

,,Један од ликова из серијала је прави црнац из Камеруна а прва епизода серијала, која носи назин ,,Пао Мило“, биће наш поклон за дан формирања нове Владе“- каже Ђорђије Андрић.

Андрић нам открива и колико је, по његовом мишљењу, што се тиче црногорског друштва, истине у оној његовој реченици: ,,Нећеш ти ниђе“, која је ,,запалила“ регион. И да ли се то исто може рећи и у обрнутом случају: ,,Неће он ниђе“.

Није хтио да нам открије која тајна служба га је унајмила да покренете ,,Дневњак“ и гдје црпи све оне идеје.

Закључак је да није било тог сатиричног духа у нашем народу сигурно не би могли ни издржати све што нам се дешавало деценијама уназад.

Слободанка Грдинић