Српска кућа отац Велибор

Награда ”Др Лазо Костић” протојереју-ставрофору др Велибору Џомићу

Име: 15.02.2021 srpska kuca dodjela nagrade; Опис: У „Српској кући“ у Подгорици је на празник Сретења Господњег одржана додјела награда за први „Српски ликовни сабор“ Тип: audio/mpeg

У „Српској кући“ у Подгорици је на празник Сретења Господњег 15. фебруара 2021 године одржана додјела награда за први „Српски ликовни сабор“

Прва награда је припала Рајку Сушићу за дјело „0,7 kw“, другу награду је освојио Јован Станишић за слику „Свети Јован Крститељ“ а трећа награда је отишла у руке Исидори Савић за дјело „Портрет“.

Награда „Др. Лазо Костић“ из области српске културе, хуманистике и научног стваралаштва припала је протојереју-ставрофору доц. др. Велибору Џомићу за књигу „Српска Црква и модерна државност“ у издању Института за српску културу из Никшића.

Отац Велибор се овом приликом захвалио жирију и организатору на указаној части да буде први добитник награде која је украшена именом Лаза М.Костића једног од највећих правника, историчара и научника српског народа а која га још више обавезује у времену које долази. У свом обраћању на празник српске слободе, државности и уставности, Сретења Господњег, отац Велибор Џомић је говорио о лику и дјелу Лаза М. Костића, знаменитог српског научника који је одавно сврстан у српске бесмртнике.