Илија Бољевић сахрана

У Српској у Зети данас сахрањени земни остаци адвоката Илије Бољевића

Име: 31. 05. 2019 Sahrana Ilije Boljevica; Опис: У Српској у Зети данас сахрањени земни остаци адвоката Илије Бољевића Тип: audio/mpeg

У цркви Светог Ђорђа у Српској у Зети код Подгорице јутрос је служена Света заупокојена литургија поводом упокојења Илије Бољевића, адвоката из Подгорице, рођеног брата игумана манастира Подмаине јеромонаха Рафаила (Бољевића).

Ожалошћеној породици, пријатељима и свима сабранима на заупокојеној литургији обратио се протојереј Бранко Вујачић, парох подгорички.

Апостол Павле каже да не тугујемо као они који немају наде јер је нада наша у Христу васкрсломе, чије славно Васкрсење славимо. Наш брат Илија исповиједао је Васкрсење Христово својом чврстом, непоколебљивом вјером и ходећи кроз овај земаљски живот славио Господа и Светог Ђорђа, у чијој цркви стојимо, крсно име Бољевића. Био је дубоке вјере и дубоке наде а највише је имао љубави. Љубећи Бога љубио је ближње своје и све око себе тим најважнијим даром, даром љубави. У њему смо препознавали истинског и правог човјека. Људи, као што је био брат Илија, како и Свето Јеванђеље каже Ко живи у Христу не живи само овдје на земљи док ходи у тијелу већ и онда, када тијело положимо у земљу из које је узет, живе у Христу васкрсломе пуни вјере, наде и љубави у Царству Божијем и живљи су од нас. И Сам Господ каже да је и најмањи у Царству Божијем већи од Јована Крститеља, који је тада живио“, рекао је отац Бранко.

Илија Бољевић сахрањен је у породичној гробници испред историјске цркве Светог Ђорђа.

У име колега од покојника и пријатеља опростио се, топлим ријечима. Здравко Беговић, предсједник адвокатске коморе Црне Горе.

,,Илија је међу колегама био препознат као човјек пун духа, енергије и самопоуздања, дружељубив, омиљен у друштву и спреман да помогне свима којима је помоћ била потребна. Због тога је наша туга за њим још већа јер је, осим што је био наш колега, био и наш пријатељ, човјек који је осим трајне и професионалне посвећености свом послу своје слободно вријеме користио и за дружење са пријатељима и најближима“, рекао је он.

Обраћајући се сабранима протојереј Предраг Шћепановић, који је се са Илијом дружио преко 32 године, подсјетио на њихово безбрижно дружење најприје кроз школовање а затим и касније.

,,Молим његову часну и честиту породицу да Илију не посматрају као мртвог, јер људи какав је био Илија живјеће вјечно у тајанственим скривницама нашега срца. Хвала ти за несебичност, племенитост, љубав, ширину, праштање јер је твоје срце било стабилизатор који је примао ударе људске злобе и гордости трансформишући све у племениту струју љубави Божије, поштовања и милости међу људима“- рекао је отац Предраг опраштајући се од свог пријатеља.

Представник братства Бољевића је казао да су Илију красиле најљепше људске врлине: узорног супруга, брижног оца, пажљивог син, брата и унука, све оне врлине доброте, љубави према ближњима и честитости.

Илија Бољевић рођен је 10. новомбра 1976. године у Подгорици. Правни факултет у Подгорици завршио је 2003. године. По завршетку студија радни однос засновао је у Адвокатској канцеларији Ранка Вукотића и Тамаре Дурутовић из Подгорице као адвокатски приправник. У именик адвоката Адвокатке коморе Црне Горе уписан је 19. октобра 2007.

Слободанка Грдинић