Ilija Boljević sahrana

U Srpskoj u Zeti danas sahranjeni zemni ostaci advokata Ilije Boljevića

Ime: 31. 05. 2019 Sahrana Ilije Boljevica; Opis: U Srpskoj u Zeti danas sahranjeni zemni ostaci advokata Ilije Boljevića Tip: audio/mpeg

U crkvi Svetog Đorđa u Srpskoj u Zeti kod Podgorice jutros je služena Sveta zaupokojena liturgija povodom upokojenja Ilije Boljevića, advokata iz Podgorice, rođenog brata igumana manastira Podmaine jeromonaha Rafaila (Boljevića).

Ožalošćenoj porodici, prijateljima i svima sabranima na zaupokojenoj liturgiji obratio se protojerej Branko Vujačić, paroh podgorički.

Apostol Pavle kaže da ne tugujemo kao oni koji nemaju nade jer je nada naša u Hristu vaskrslome, čije slavno Vaskrsenje slavimo. Naš brat Ilija ispovijedao je Vaskrsenje Hristovo svojom čvrstom, nepokolebljivom vjerom i hodeći kroz ovaj zemaljski život slavio Gospoda i Svetog Đorđa, u čijoj crkvi stojimo, krsno ime Boljevića. Bio je duboke vjere i duboke nade a najviše je imao ljubavi. Ljubeći Boga ljubio je bližnje svoje i sve oko sebe tim najvažnijim darom, darom ljubavi. U njemu smo prepoznavali istinskog i pravog čovjeka. Ljudi, kao što je bio brat Ilija, kako i Sveto Jevanđelje kaže Ko živi u Hristu ne živi samo ovdje na zemlji dok hodi u tijelu već i onda, kada tijelo položimo u zemlju iz koje je uzet, žive u Hristu vaskrslome puni vjere, nade i ljubavi u Carstvu Božijem i življi su od nas. I Sam Gospod kaže da je i najmanji u Carstvu Božijem veći od Jovana Krstitelja, koji je tada živio“, rekao je otac Branko.

Ilija Boljević sahranjen je u porodičnoj grobnici ispred istorijske crkve Svetog Đorđa.

U ime kolega od pokojnika i prijatelja oprostio se, toplim riječima. Zdravko Begović, predsjednik advokatske komore Crne Gore.

,,Ilija je među kolegama bio prepoznat kao čovjek pun duha, energije i samopouzdanja, druželjubiv, omiljen u društvu i spreman da pomogne svima kojima je pomoć bila potrebna. Zbog toga je naša tuga za njim još veća jer je, osim što je bio naš kolega, bio i naš prijatelj, čovjek koji je osim trajne i profesionalne posvećenosti svom poslu svoje slobodno vrijeme koristio i za druženje sa prijateljima i najbližima“, rekao je on.

Obraćajući se sabranima protojerej Predrag Šćepanović, koji je se sa Ilijom družio preko 32 godine, podsjetio na njihovo bezbrižno druženje najprije kroz školovanje a zatim i kasnije.

,,Molim njegovu časnu i čestitu porodicu da Iliju ne posmatraju kao mrtvog, jer ljudi kakav je bio Ilija živjeće vječno u tajanstvenim skrivnicama našega srca. Hvala ti za nesebičnost, plemenitost, ljubav, širinu, praštanje jer je tvoje srce bilo stabilizator koji je primao udare ljudske zlobe i gordosti transformišući sve u plemenitu struju ljubavi Božije, poštovanja i milosti među ljudima“- rekao je otac Predrag opraštajući se od svog prijatelja.

Predstavnik bratstva Boljevića je kazao da su Iliju krasile najljepše ljudske vrline: uzornog supruga, brižnog oca, pažljivog sin, brata i unuka, sve one vrline dobrote, ljubavi prema bližnjima i čestitosti.

Ilija Boljević rođen je 10. novombra 1976. godine u Podgorici. Pravni fakultet u Podgorici završio je 2003. godine. Po završetku studija radni odnos zasnovao je u Advokatskoj kancelariji Ranka Vukotića i Tamare Durutović iz Podgorice kao advokatski pripravnik. U imenik advokata Advokatke komore Crne Gore upisan je 19. oktobra 2007.

Slobodanka Grdinić