Годишња награда најбољим новинарима

Удружење новинара ЦГ уручило годишње награде најбољим новинарима

Удружење новинара Црне Горе на Дан новинара, 23. јануара, уручило је годишње награде за 2020. годину најбољим новинарима, међу којима и нашем оцу Николи Пејовићу, главном и одговорном уреднику Радио Светигоре, за репортажу „Литије у Црној Гори“. Награде су добитницима уручили Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, Иван Милошевић, генерални секретар, Здравко Гавриловић и Дражен Живоковић, саопштено је из овог Удружења.

Одлуком жирија награде за животно дјело добили су: Раде Вукићевић, дописник београдских медија из Црне Горе, Ранко Павићевић, бивши новинар Радија Црне Горе и дописник „Дана“ из Будве, и Момчило Вуксановић, оснивач „Српских новина“ и “Српске РТВ”.

Годишње награде за 2020. годину припале су Мишу Вујовићу, новинару „ИН4С“, Перици Ђаковићу, новинару и уреднику “Нови ТВ”, Иви Бајковић, бившем новинару РТЦГ-а и бившем главном и одговорном уреднику РТВ Будва, и Рајку Раичевићу, уреднику политичке рубрике у „Дану“.

Награда за колумну припала је колумнисти Михаилу Меденици за колумну „Тишина“, док је награду за најбољег фоторепортера добила Николина Ковачевић из Никшића за изложбу фотографија „Хапшење владике Јоаникија“. Награда за најбољи сајт и блог у 2020. години отишла је у руке Ивана Милошевића, уредника сајта „Српска24“ и блога „Српски одговор“.

УНЦГ је поводом 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година Удружења донио одлуку и да прву споменицу поводом ових значајнијих јубилеја додијели проф. др Здравку Кривокапићу, који би требало да буде и предсједник Организационог одбора академије поводом 150 година новинарства.

Из Удружења новинара Црне Горе су поручили да се захваљују на бројним честиткама које су поводом Дана новинара упућене новинарима и Удружењу.

В. Д.