Протојереј Веља Стојковић

Упокојио се парох ораховачки протојереј Веља Стојковић

Име: 27. 04. 2021. UPOKOJIO SE O. VELJA STOJKOVIC CVIJETI ORAHOVAC; Опис: Упокојио се парох ораховачки протојереј Веља Стојковић Тип: audio/mpeg

Ин Мемориам

Упокојио се парох ораховачки протојереј Веља Стојковић

 

У петак, 23. априла 2021.године и КБЦ Земун у Београду, упокојио се у Господу протојереј Веља Стојковић, дугогодишњи парох ораховачки.

Протојереј Веља Стојковић малаОтац Веља је већ неколико година боловао од тромбозе, услед које је и смештен прво у болницу у Лапљем селу, а потом је због обостране упале плућа пребачен у КБЦ Земун. После тронедељне борбе са болешћу, породица и парохијани су са дубоком тугом примили вест о његовом упокојењу.

Протојереј Веља Стојковић је рођен у селу Коретиште у гњиланском крају 1976. године. Богословију “Свети Кирило и Методије,, је завршио у Призрену, а потом и Богословски институт при Богословском факултету Универзитета у Београду. За својих 19 година радног стажа био је свештеник на неколико парохија Епархије рашко-призренске, а најдуже је био парох Ораховачке парохије. Сем што је обављао дужност свештеника и пастира народа српског у Ораховцу, отац Веља је предавао и веронауку у ОШ ” Светозар Марковић” у Великој Хочи и у ОШ “Доситеј Обрадовић” у Ораховцу.

Својим беседама, ведрим духом и гостољубљем остаће упамћен код народа у Ораховцу и Великој Хочи, али и код поклоника који су често долазили у посету или учествовали на литургијама у цркви Успенија Пресвете Богородице у Ораховцу.

Иза себе је оставио супругу Јасмину и синове Луку и Матију.

Сахрана протојереја Веље Стојковића је у понедељак, 26. априла на гробљу Доња Врежина у Нишу.

Оливера Радић