Protojerej Velja Stojković

Upokojio se paroh orahovački protojerej Velja Stojković

Ime: 27. 04. 2021. UPOKOJIO SE O. VELJA STOJKOVIC CVIJETI ORAHOVAC; Opis: Upokojio se paroh orahovački protojerej Velja Stojković Tip: audio/mpeg

In Memoriam

Upokojio se paroh orahovački protojerej Velja Stojković

 

U petak, 23. aprila 2021.godine i KBC Zemun u Beogradu, upokojio se u Gospodu protojerej Velja Stojković, dugogodišnji paroh orahovački.

Protojerej Velja Stojković malaOtac Velja je već nekoliko godina bolovao od tromboze, usled koje je i smešten prvo u bolnicu u Lapljem selu, a potom je zbog obostrane upale pluća prebačen u KBC Zemun. Posle tronedeljne borbe sa bolešću, porodica i parohijani su sa dubokom tugom primili vest o njegovom upokojenju.

Protojerej Velja Stojković je rođen u selu Koretište u gnjilanskom kraju 1976. godine. Bogosloviju “Sveti Kirilo i Metodije,, je završio u Prizrenu, a potom i Bogoslovski institut pri Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Za svojih 19 godina radnog staža bio je sveštenik na nekoliko parohija Eparhije raško-prizrenske, a najduže je bio paroh Orahovačke parohije. Sem što je obavljao dužnost sveštenika i pastira naroda srpskog u Orahovcu, otac Velja je predavao i veronauku u OŠ ” Svetozar Marković” u Velikoj Hoči i u OŠ “Dositej Obradović” u Orahovcu.

Svojim besedama, vedrim duhom i gostoljubljem ostaće upamćen kod naroda u Orahovcu i Velikoj Hoči, ali i kod poklonika koji su često dolazili u posetu ili učestvovali na liturgijama u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice u Orahovcu.

Iza sebe je ostavio suprugu Jasminu i sinove Luku i Matiju.

Sahrana protojereja Velje Stojkovića je u ponedeljak, 26. aprila na groblju Donja Vrežina u Nišu.

Olivera Radić