Vladika Atanasije

Умировљени Епископ Атанасије (Јевтић)

Владика Атанасије (Јевтић) са потресног мјеста логора Дахау благословио слушаоце Радија “Светигора“

Име: 02.06.2019 Krsto Stanisic Vladika Atanasije; Опис: "02.06.2019_Krsto Stanisic_Vladika Atanasije". Тип: audio/mpeg

Након Свете архијерејске Литургије која је служена поводом епархијске славе Дизелдорфске Епархије у Минхену, Његово преосвештенство умировљени Епископ захумско-херцеговачки Г. Атанасије (Јевтић) предводио је групу вјерника који су посјетили мјесто концентрационог логора Дахау. Владика Атанасије (Јевтић) је са овог потресног мјеста благословио слушаоце нашег Радија.

Ево нас у логору њемачком Јасеновцу гдје је Свети Владика Николај и, не мање Свети, Патријарх Гаврило страдали. Донијели смо свијеће да упалимо и да служимо помен. Обићи ћемо ово мјесто и погледати фотографије, обићи стражаре и раке, овај простор мученичког мјеста голготе, нарочито нашег народа. Христос васкрсе, земљу потресе, смрт угуши, живот донесе“-рекао је Владика Атанасије, искористивши прилику да поздрави Митрополита Амфилохија и Владику Методија.

Након посјете логору Дахау обићи ћемо и руску капелу која се налази на мјесту некадашњег злогласног логора гдје ћемо упалити свијеће које је Владика Атанасије донио из Херцеговине намијенивши их за све мученике пострадале у логору Дахау“-рекао је теолог Крсто Станишић који се налазио у пратњи Владике Атанасија.