Vladika Atanasije

Umirovljeni Episkop Atanasije (Jevtić)

Vladika Atanasije (Jevtić) sa potresnog mjesta logora Dahau blagoslovio slušaoce Radija “Svetigora“

Ime: 02.06.2019 Krsto Stanisic Vladika Atanasije; Opis: "02.06.2019_Krsto Stanisic_Vladika Atanasije". Tip: audio/mpeg

Nakon Svete arhijerejske Liturgije koja je služena povodom eparhijske slave Dizeldorfske Eparhije u Minhenu, Njegovo preosveštenstvo umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački G. Atanasije (Jevtić) predvodio je grupu vjernika koji su posjetili mjesto koncentracionog logora Dahau. Vladika Atanasije (Jevtić) je sa ovog potresnog mjesta blagoslovio slušaoce našeg Radija.

Evo nas u logoru njemačkom Jasenovcu gdje je Sveti Vladika Nikolaj i, ne manje Sveti, Patrijarh Gavrilo stradali. Donijeli smo svijeće da upalimo i da služimo pomen. Obići ćemo ovo mjesto i pogledati fotografije, obići stražare i rake, ovaj prostor mučeničkog mjesta golgote, naročito našeg naroda. Hristos vaskrse, zemlju potrese, smrt uguši, život donese“-rekao je Vladika Atanasije, iskoristivši priliku da pozdravi Mitropolita Amfilohija i Vladiku Metodija.

Nakon posjete logoru Dahau obići ćemo i rusku kapelu koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg zloglasnog logora gdje ćemo upaliti svijeće koje je Vladika Atanasije donio iz Hercegovine namijenivši ih za sve mučenike postradale u logoru Dahau“-rekao je teolog Krsto Stanišić koji se nalazio u pratnji Vladike Atanasija.