Vladika Marko

Vladika bregalnički Marko služio Liturgiju pređeosvećenih darova u Ostrogu

Ime: 21.03.2019 Besjeda Episkopa Bregalnickog Marka - Ostrog; Opis: Vladika bregalnički Marko služio Liturgiju pređeosvećenih darova u Ostrogu Tip: audio/mpeg

Njegovo preosveštenstvo Episkop bregalnički i mjestobljustitelj bitoljski g. Marko iz Ohridske arhiepiskopije, služio je 20.marta 2019. ljeta Gospodnjeg druge nedjelje Vaskršnjeg posta, Svetu liturgiju pređeosvećenih darova u Crkvi Svete Trojice u Donjem Ostrogu, na praznik Svetih sedam sveštenomučenika hersonskih.

Sasluživali su mu protosinđel Sergije, jeromonasi Jerotej i Pavle, jereji Jordan Markov iz Makedonije i Nenad Bubanja, paroh bučičko-vinicki i lubnički iz Eparhije budimljansko-nikšićke i jerođakoni Roman i Zosima.

Prije pričešćivanja vjernih Pređeosvećenim darovima, sabranima se riječima nadahnute besjede obratio vladika Marko, koji je zablagodario Gospodu što ga je udostojio da služi u svetinji Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u dane Vaskršnjeg posta.

Vladici Marku je na kraju bogosluženja otac Sergije zablagodario u ime ostroške obitelji na velikom blagoslovu koji donosi iz Ohridske arhiepiskopije i podsjetio da naša braća i sestre u Makedoniji svojim životom svjedoče velikoposni i posni život Crkve.