Vladike Joanikija Ivanjdan Crnča

Vladika Joanikije bogoslužio na Ivanjdan u manastiru Svetog Jovana Krstitelja – Crnča kod Bijelog Polja

Ime: 07.07.2019 besjeda vladike joanikija ivanjdan manastir crnca; Opis: Vladika Joanikije bogoslužio na Ivanjdan u manastiru Svetog Jovana Krstitelja – Crnča kod Bijelog Polja Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na praznik Rođenja Svetog Jovana Krstitelja i Preteče – Ivanjdan, u nedjelju 7. jula 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Svetog Jovana Krstitelja – Crnča kod Bijelog Polja.

Episkopu je sasluživalo brojno sveštenstvo Eparhije uz molitveno učešće velikog broja vjernog naroda.

Riječima nadahnute arhipastirske besjede sabrane je poučavao Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je govorio o današnjem velikom prazniku, o manastiru Crčna, svetinji koja se obnavlja, nekadašnjem metohu manastira Žiča u kome se upokojio Sveti Arsenije Sremac, naslednik Svetog Save, a osvrnuo se i na peticiju, čije potpisivanje je u toku, a kojom se od Vlade Crne Gore zahtjeva da povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na kraju službe blagosiljan je slavski kolač, a ovogodišnji domaćini velikog i tradicionalnog slavlja i sabora Svetog Jovana u Crnči, braća Kruščić sa porodicama predali su dio slavskog kolača Siniši Vukoviću, koji će biti domaćin slavlja iduće godine.