Vladika Joanikije

Vladika Joanikije bogoslužio u Lepencu kod Mojkovca

Ime: 21.07.2019 Vladika Jonaikije Lepenac; Opis: Vladika Joanikije bogoslužio u Lepencu kod Mojkovca Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je na praznik Svetog Velikomučenika Prokopija, u nedjelju 21. jula 2019, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu posvećenom današnjem prazniku u Lepencu kod Mojkovca.

Preosvećenom Episkopu Joanikiju sasluživalo je sveštenstvo i monaštvo Eparhije budimljansko-nikšićke sa kojima i gostujući sveštenik, protojerej Jovan Vuković iz Eparhije kruševačke.

Sabranom vjeranom narodu arhipastirskom besjedom obratio se Vladika Joanikije, čestitajući današnji veliki praznik i hramovnu slavu novopodignute crkve u Lepencu.

Vladika je, ovom prilikom, arhipastirskom gramatom odlikovao Aleksandra Vranića iz Nove Varoši za pokazanu ljubav i dobročinstvo prema svojoj svetoj Crkvi, naročito, prilikom ukrašavanja crkve Svetog velikomučenika Prokopija u Lepencu.

Domaćin slavlja bio je sveštenik Jovan Vuković sa porodicom. On je dio slavskog kolača predao svešteniku Slobodanu Radojeviću, koji će biti domaćin iduće godine.

Proslavljanje Svetog velikomučenika Prokopija u Mojkovcu biće nastavljeno u poslepodnevnim časovima – nakon večernje službe, koja će se u 17 sati i 30 minuta služiti u mojkovačkom Sabornom hramu Hristovog Roždestva, litija vjernog naroda krenuće u 18 časova kroz grad Mojkovac. U litiji će se nositi mošti Svetog sveštenomučenika Haralampija, koje će vjerni narod moći da cjeliva i da im se pokloni po završetku litije u hramu Rođenja Hristovog.