Zlates

Владика Јоаникије у Златешу: Ми смо Његошеви Црногорци – баштинимо Косовски завјет и честитост српског народа

Име: 24.06.2020 Vladika Joanikije Zlates; Опис: Владика Јоаникије богослужио у манастиру Златеш код Томашева Тип: audio/mpeg

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије служио је данас, на празник светих апостола Вартоломеја и Варнаве, свету архијерејску литургију у манастиру Златеш код Томашева надомак Бијелог Поља.

У својој бесједи владика Јоаникије је казао да ми хришћани идемо стопама Христовим у овоме свијету а то значи да идемо путем спасења, јединим истинским путем али то је колико пут славе толико пут страдања, трновити пут и ко хоће да иде овим путем треба добро да се спреми. Игуману ове свете обитељи Николају (Стаматовићу) прије пар дана уручено је рјешење о напуштању Црне Горе и немогућности уласка на годину дана.

Владика Јоаникије је казао да је отац Николај примјер правох монаха и свештеника и да смо сви заједно данас са њим и у вољи и невољи и да отац Николај има нашу пуну подршку.

Владика је истакао да је једини гријех оца Николаја тај што је као и многи дошао из Србије а када су дошли видјели су двије Црне Горе, ону Његошевску и Црну Гору Марка Миљанова са једне стране и са друге Црну Гору оних рушитеља Његошеве капеле и оних који сију раздор и пакост и којима је борба за власт по сваку цијену једини циљ.