Адвокати Шоћ и Боричић

Адвокати Шоћ и Милоњић: Ако тужилац Боричић говори истину, зашто не поднесе кривичну пријаву против одговорних из Управе полиције?

Саопштење за јавност

У свом реаговању на нашу притужбу на његово поступање од понедељка 22.06.2020. године, приликом давања изјаве Митрополита Амфилхија, тужилац Боричић каже да је он дао налог да се пусти  Митрополит Амфилохије у 13:52 ч и да за разлоге даљег задржавања питамо полицију.

Ако је тачно то што тврди тужилац Боричић, логично се постављају неколико питања:

1.Ко је под његовим именом постављао питања након тога времена, јер је нама од стране полицијског службеника речено да то он ради?

2. Ко је мимо закона одбио да изврши наредбу тужиоца и пусти на слободу Митрополита Амфилохија?

Ако тужилац Боричић, говори истину онда је неко направио кривично дјело из чл.162 ст.2 КЗ.тј противправно лишио слободе Митрополита Амфилохија у пероду од 13,52 сата до 17, 15 сати?

Такође, намеће се питање ко води истрагу, тужилац или полиција? По закону то је тужилац а по тужиоцу Боричићу испада да је то је полиција.

Ако тужилац Боричић и тужилачка организација иоле држе до свог интегритета и ауторитета онда ће, умјесто да нас упућују да се распитујемо по полицији ко је противправно задржао Митрополита Амфилохија у ЦБ Подгорица, без оклијевања и чекања поднијети кривичну пријаву против одговорних лица Управе полиције, да се утврди ко је починио кривично дјело на које смо указали, а које се, подсјећамо, гони по службеној дужности.

Док год тужилац Боричић и Тужилаштво то не ураде сматраћемо да он не говори истину.

Са пажњом ћемо пратити  даље кораке тужиоца Боричића и Тужилаштва у овој ствари.

Подгорица 24.06.2020     

А Д В О К А Т

Драган Шоћ

А Д В О К А Т

Божо В. Милоњић