Sep 20 2020 Arhijerejska Liturgija U Djurdjevim Stupovima

Vladika Joanikije: Pretočimo ono kako se molimo u naš svakodnevni život

Ime: 20 09 2020 vladika joanikije; Opis: Pretočimo ono kako se molimo u naš svakodnevni život Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je u 15. nedjelju po Duhovima, na praznik Svetog mučenika Sozonta i Pretprazništvo Rođenja Presvete Bogorodice, 20. septembra 2020. Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

Sasluživalo je sveštenstvo beranskog namjesništva i monaštvo Manastira uz molitveno učešće sabranog vjernog naroda.

Obraćajući se riječima arhipastirske besjede Episkop Joanikije je kazao da način na koji se molimo u službi Božjoj, kako se molimo i kako su upravljene naše misli to treba da se pretoči u naš svakodnevni život.

Onda će naše življenje, poučavao je Vladika, biti neprestano slavoslovlje Bogu.

„Biće dostojno čovjeka i biće radosno življenje, jer u tome jeste smisao – da darujemo ono što imamo, prije svega, da uznosimo blagodarnost Bogu“, kazao je, između ostalog, Preosvećeni Episkop.

On je pozvao vjerni narod da liturgijski proslavi nastupajući veliki i divni praznik Rođenja Presvete Bogorodice, navodeći da je svaki Bogorodičin praznik prevelika radost na Nebu i na zemlji.

Ne treba, istakao je Njegovo Preosveštenstvo vladika Joanikije, da se lišavamo te radosti, već što češće da dolazimo na nedeljne, praznične i na sve službe Božje, jer ćemo od Boga biti blagosloveni i nagrađeni.