Zadusnice Niksic

Владика Јоаникије служио на Задушнице у цркви Светих апостола Петра и Павла у Никшићу

Име: 02.03 2019 besjeda vladike joanikija na zadusnice; Опис: Владика Јоаникије служио на Задушнице Свету заупокојену службу Божију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Никшићу Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је са свештенством на Задушнице, у суботу 2, марта 2019, Свету заупокојену службу Божију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Никшићу.

Zadusnice Niksic 1У архипастирској бесједи којом се обратио бројним вјерницима Владика је казао да су све Задушнице током године значајне, а данашње – Велике задушнице су на првом мјесту у нашој хришћанској свијести.

„Прије свега, припремамо се за Велики пост прије Васкрсења Христовог, миримо се једни са другима, а најприје треба да се измиримо и са онима који су, већ, пред лицем Божјим. Не само да се с њима измиримо, него да посвједочимо своју љубав према њима, да их поменемо, јер и на такав начин свједочимо заједницу. Заједница у Христу никада не престаје, овдје почиње, а наставља се за сву вјечност“, рекао је, између осталог, Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.