Zadusnice Niksic

Vladika Joanikije služio na Zadušnice u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću

Ime: 02.03 2019 besjeda vladike joanikija na zadusnice; Opis: Vladika Joanikije služio na Zadušnice Svetu zaupokojenu službu Božiju u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je sa sveštenstvom na Zadušnice, u subotu 2, marta 2019, Svetu zaupokojenu službu Božiju u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću.

Zadusnice Niksic 1U arhipastirskoj besjedi kojom se obratio brojnim vjernicima Vladika je kazao da su sve Zadušnice tokom godine značajne, a današnje – Velike zadušnice su na prvom mjestu u našoj hrišćanskoj svijesti.

„Prije svega, pripremamo se za Veliki post prije Vaskrsenja Hristovog, mirimo se jedni sa drugima, a najprije treba da se izmirimo i sa onima koji su, već, pred licem Božjim. Ne samo da se s njima izmirimo, nego da posvjedočimo svoju ljubav prema njima, da ih pomenemo, jer i na takav način svjedočimo zajednicu. Zajednica u Hristu nikada ne prestaje, ovdje počinje, a nastavlja se za svu vječnost“, rekao je, između ostalog, Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije.