Patrijarh Pavle Foto Fonet

Владика Јоаникије: “Свако сабрање око имена Патријарха Павла претвара се у празник“

Име: 15.12.2019 Vladika Joanikije Bijelo Polje-Ovo je udar na pravoslavlje; Опис: Свако сабрање око имена Патријарха Павла претвара се у празника Тип: audio/mpeg

У Центру за културу у Бијелом Пољу у суботу 14. децембра је одржано је вече посвећено блаженопочившем Патријарху Павлу

Пријатан боравак у Бијелом Пољу бројним гостима у великој Сали Центра за културу пожелио је протојереј ставрофор Дарко Пејић.

Сабранима се обратио Преосвећени Епископ будимљанско никшићки Јоаникије који је рекао да се свако сабирање око имена нашег блаженопочившег и светог патријарха Павла претвара у празник.

Владика Јоаникије је позвао да се следеће суботе, 21. децембра сви саберемо у Никшићу да дочекамо мошти светог Василија Острошкога.

Ово није само удар на светиње ово је удар на православље.“- казао је између осталог Владика Јоаникије.

У програму су, поред гуслара Горана Цуце Перовића учествовали Мијат Недовић, Радомир Јовановић, Радован Радовић, Ранко Минић, Радован Сукновић . Сукновић је поред гусала свирао на фрули, уз чију пратњу је наступио и црквени хор Светог Николе из Бијелог Поља. Програм је водио Жарко Бојић, аутор пјесме о Патријарху Павлу, који је препјеван уз гусле. Стихове о патријарху Павлу, аутора Живорада Шљиванчанина је говорио пјеник Иван Лутовац.

На тонском запису и извјештају благодаримо новинару Јадранки Ћетковић