Patrijarh Pavle Foto Fonet

Vladika Joanikije: “Svako sabranje oko imena Patrijarha Pavla pretvara se u praznik“

Ime: 15.12.2019 Vladika Joanikije Bijelo Polje-Ovo je udar na pravoslavlje; Opis: Svako sabranje oko imena Patrijarha Pavla pretvara se u praznika Tip: audio/mpeg

U Centru za kulturu u Bijelom Polju u subotu 14. decembra je održano je veče posvećeno blaženopočivšem Patrijarhu Pavlu

Prijatan boravak u Bijelom Polju brojnim gostima u velikoj Sali Centra za kulturu poželio je protojerej stavrofor Darko Pejić.

Sabranima se obratio Preosvećeni Episkop budimljansko nikšićki Joanikije koji je rekao da se svako sabiranje oko imena našeg blaženopočivšeg i svetog patrijarha Pavla pretvara u praznik.

Vladika Joanikije je pozvao da se sledeće subote, 21. decembra svi saberemo u Nikšiću da dočekamo mošti svetog Vasilija Ostroškoga.

Ovo nije samo udar na svetinje ovo je udar na pravoslavlje.“- kazao je između ostalog Vladika Joanikije.

U programu su, pored guslara Gorana Cuce Perovića učestvovali Mijat Nedović, Radomir Jovanović, Radovan Radović, Ranko Minić, Radovan Suknović . Suknović je pored gusala svirao na fruli, uz čiju pratnju je nastupio i crkveni hor Svetog Nikole iz Bijelog Polja. Program je vodio Žarko Bojić, autor pjesme o Patrijarhu Pavlu, koji je prepjevan uz gusle. Stihove o patrijarhu Pavlu, autora Živorada Šljivančanina je govorio pjenik Ivan Lutovac.

Na tonskom zapisu i izvještaju blagodarimo novinaru Jadranki Ćetković