ЦБ Подгорица

Одлазећа власт наставља прогон Цркве: Владика Кирило саслушан у ЦБ Подгорица

Име: 11 11 2020 Vladika Kirilo CB Podgorica; Опис: Владика Кирило на саслушању у ЦБ Подгорица Тип: audio/mpeg

Његово преосвештенство Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило вечарас, 11. новембра, саслушан је у Центру безбједности Подгорица поводом Свете литургије коју је служио на Митровдан, у недјељу, 8. новембра, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Владика Кирило је у подгорички ЦБ дошао у пратњи адвоката Божа Милоњића.

Владика КирилоПо завршетку саслушања Преосвећени владика је за Радио Светигору казао да Црква стално позива народ на поштовање здравствених мјера и поручио онима који брину за здравље грађана да народ Црне Горе од Цркве може добити само благослов и душевно и тјелесно здравље те да она не може да буде извора заразе или болести.

Он је нагласио да га послије привођења Митрополита Амфилохија, једног од најзначајнијих личности у историји Црне Горе, не чуди ово његово привођење иако се лично осјећа повријеђеним, јер није био у Црној Гори годину дана па је очекивао да ће бити са радошћу примљен.

Владика Кирило 2Ми ћемо и даље са својим народом да подносимо и болест и тугу, и радост и гоњења, и све што треба. Очекујемо да ће и Црна Гора коначно поћи путем демократије, гдје ће се поштовати права свих грађана Црне Горе, њихово здравље и душевно и тјелесно, гдје неће бити подјела по националним, вјерским и партијским особеностима људи, како се то уочава посебно у неколико последњих година у Црној Гори. Из неких центара акценат се поставља на партијском припадништву људи и тиме се врши подјела у народу. Надам се да ће нова Влада, нова власт која је изабрана већинском вољом народа, радити паметно, мудро са Божијим благословом и нека нам држава таква и буде, са Божијим благословом”, казао је владика Кирило.