CB Podgorica

Odlazeća vlast nastavlja progon Crkve: Vladika Kirilo saslušan u CB Podgorica

Ime: 11 11 2020 Vladika Kirilo CB Podgorica; Opis: Vladika Kirilo na saslušanju u CB Podgorica Tip: audio/mpeg

Njegovo preosveštenstvo Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički g. Kirilo večaras, 11. novembra, saslušan je u Centru bezbjednosti Podgorica povodom Svete liturgije koju je služio na Mitrovdan, u nedjelju, 8. novembra, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Vladika Kirilo je u podgorički CB došao u pratnji advokata Boža Milonjića.

Vladika KiriloPo završetku saslušanja Preosvećeni vladika je za Radio Svetigoru kazao da Crkva stalno poziva narod na poštovanje zdravstvenih mjera i poručio onima koji brinu za zdravlje građana da narod Crne Gore od Crkve može dobiti samo blagoslov i duševno i tjelesno zdravlje te da ona ne može da bude izvora zaraze ili bolesti.

On je naglasio da ga poslije privođenja Mitropolita Amfilohija, jednog od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore, ne čudi ovo njegovo privođenje iako se lično osjeća povrijeđenim, jer nije bio u Crnoj Gori godinu dana pa je očekivao da će biti sa radošću primljen.

Vladika Kirilo 2Mi ćemo i dalje sa svojim narodom da podnosimo i bolest i tugu, i radost i gonjenja, i sve što treba. Očekujemo da će i Crna Gora konačno poći putem demokratije, gdje će se poštovati prava svih građana Crne Gore, njihovo zdravlje i duševno i tjelesno, gdje neće biti podjela po nacionalnim, vjerskim i partijskim osobenostima ljudi, kako se to uočava posebno u nekoliko poslednjih godina u Crnoj Gori. Iz nekih centara akcenat se postavlja na partijskom pripadništvu ljudi i time se vrši podjela u narodu. Nadam se da će nova Vlada, nova vlast koja je izabrana većinskom voljom naroda, raditi pametno, mudro sa Božijim blagoslovom i neka nam država takva i bude, sa Božijim blagoslovom”, kazao je vladika Kirilo.