Prevlaka

Владика Методије богослужио у манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци у Тивту

Име: 10.05.2019 Vladika Metodije Prevlaka; Опис: Владика Методије богослужио у манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци у Тивту Тип: audio/mpeg

У манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци и у Тивту данас се одржана традиционална црквена манифестација „У свјетлости Христовог Васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“.

Свету архијерејску литургију у Светоархангелском манастиру на Михољској превлаци код Тивта поводом празника спаљивања моштоју Светог Саве служио је јутрос Његово преосвештенство Епископ диоклијски Г. Методије.

Владика Методије се окупљенима обратио ријeчима бесједе у којој је подсјетио да су се вјерници данас сабрали на Михољској превлаци у спомен спаљивања моштију Светог Саве и Светих превлачких мученика.

Једини смисао људског живота је заједница са Богом и једних са другима“-рекао је, између осталог, у литургијској проповиједи Владика Методије.

У 18 часова организован је дочек моштију Превлачких мученика на обали Пине а затим ће градским улицама проћиа свечана литија.
Манифестација се завршеава Сабором православних хорова Боке у Парохијском дому који почиње у 20 часова.