Prevlaka

Vladika Metodije bogoslužio u manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci u Tivtu

Ime: 10.05.2019 Vladika Metodije Prevlaka; Opis: Vladika Metodije bogoslužio u manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci u Tivtu Tip: audio/mpeg

U manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci i u Tivtu danas se održana tradicionalna crkvena manifestacija „U svjetlosti Hristovog Vaskrsenja – Bokelji Svetom Savi i Prevlačkim mučenicima“.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Svetoarhangelskom manastiru na Miholjskoj prevlaci kod Tivta povodom praznika spaljivanja moštoju Svetog Save služio je jutros Njegovo preosveštenstvo Episkop dioklijski G. Metodije.

Vladika Metodije se okupljenima obratio riječima besjede u kojoj je podsjetio da su se vjernici danas sabrali na Miholjskoj prevlaci u spomen spaljivanja moštiju Svetog Save i Svetih prevlačkih mučenika.

Jedini smisao ljudskog života je zajednica sa Bogom i jednih sa drugima“-rekao je, između ostalog, u liturgijskoj propovijedi Vladika Metodije.

U 18 časova organizovan je doček moštiju Prevlačkih mučenika na obali Pine a zatim će gradskim ulicama proćia svečana litija.
Manifestacija se završeava Saborom pravoslavnih horova Boke u Parohijskom domu koji počinje u 20 časova.