Vl. Metodije Prevlaka

Vladika Metodije: Praštanjem ćemo preobraziti cijelu vaseljenu

Ime: 07.04.2019 Vl.Metodije Prevlaka; Opis: Praštanjem ćemo preobraziti cijelu vaseljenu Tip: audio/mpeg

Njegovo preosveštenstvo Episkop dioklijski g. Metodije na praznik Blagovijesti služio je sa sveštenstvom i vjernim narodom Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvici-krstionici na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta.

U toku Svete službe Božije Svetu tajnu krštenja primilo je četvoro mališana.

Svoju besjedu, nakon Litrugije vladika je počeo pismom koje je Pontije Pilat napisao caru Tiberiju, 32. godine po Hristovom rođenju, još dok je Hristos propovjedao Judejom i Galilejom. U pismu Pilat navodi da se mlad čovjek pojavio u Galileji i u ime Boga, koji ga je poslao, propovijeda novi zakon smirenje. Pilat ističe da je u početku mislio da je Isusova namjera bila da podigne bunu protiv Rimljana, ali da se uvjerio da je Isus iz Nazareta govorio više kao prijatelj Rimljana, nego Jevreja, te da su mu dali neograničenu slobodu, što je smetalo bogatim i moćnim Jevrejima. Dalje Pilat kaže da je Isus imao božanski izgled i da nikad prije nije vidio tako prijatno lice.

Vladika Metodije, otac Benedikt, iguman Manastira Miholjska Prevlaka i sveštenik Miajlo Backović, sekretar Odbora za obnovu manastira sa vjernicima pustili su u nebo jato bijelih golubova.

Najavljeno je da će se u krstionici večeras služiti svenoćno bdenije i moleban u susret sjutrašnjem Saboru Svetog Arhangela Gavrila.

Galerija fotografija-link