Ubijeni Neduzni Srpski Mladici U Pandi

Voštanica vječnoj mladosti sa pećke Bistrice

Ime: 14.12.2018 RADMILA SUGOVIC UBISTVO U PANDI; Opis: Sa Radmilom Šugović razgovarali smo o zločinu u "Pandi“ Tip: audio/mpeg

Voštanica vječnoj mladosti sa pećke Bistrice

Sa Radmilom Šugović razgovarali smo o zločinu u “Pandi“

 

Na današnji dan, prije 20 godina, tog kobnog 14. decembra 1998. godine u kafiću „Panda”, u Peći pogođeno je samo srce grada Peći i njegovih srpskih stanovnika, kada su ubijeni su učenici Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević (17), Dragan Trifović (17) i student Ivan Radević (24). Maskirani teroristi su hladno i precizno poubijali mladiće u srednjoškolskom kafiću, a zatim, gotovo bez tragova, nestali.

O stradanju dječaka, događajima nakon ovog zločina koji je označio je početak najgoreg perioda u istoriji Peći i završio se jednim od najbrutalnijih etničkih čišćenja modernog doba. razgovarali smo sa Pećankom sestrom Radmilom Šugović dugogodišnjem predsjednicom Kola srpskih sestara u Peći.

Zločin u ,,Pandi“ je pokrenuo lavinu, rušenjem grobova Šiptari su pokazali da Srbima ovdje nema života i povratka. Radmila govori i o odlasku Srba iz Peći, kojim je nestao je  i jedan poseban mentalitet Pećanaca

Radmilu smo pitali i gdje su danas uništene porodice postradalih, ko o njima brine i šta je država uradila da im olakša život?

Ovo je naša voštanica Ivanu, Vukoti, Svetislavi, Zoranu, Draganu i još jednom Ivanu, šestorici dječaka, toj jedinoj srpskoj mladosti koja vječno ostaje u raspetoj Peći…da nas podsjeća…da nas opominje…Vječan im spomen!