Predavanje

Aleksandar Ćuković i Pavle Božović

Aleksandar Ćuković i Pavle Božović- ,,Mediji i globalizacija – uticaj na hrišćanske vrijednosti“

Ime: 21. 03. 2018 KATEDRA Aleksandar Cukovic i Pavle Bozovic MEDIJI I GLOBALIZACIJA; Opis: Mediji i globalizacija – uticaj na hrišćanske vrijednosti Tip: audio/mpeg

Predavanje politikologa mr Aleksandra Ćukovića (urednika “Ćirilice“ u “Danu“) i pravnika i teologa Pavla Božovića (novinara Radio “Svetigore“) na temu “Mediji i globalizacija – uticaj na hrišćanske vrijednosti“ koje su održali 17.marta 2018.g. u zgradi Akademije znanja u Budvi u okviru serije predavanja koja Arhijerejski protoprezviterijat budvanski organizuje u toku Vaskršnjeg posta.

Mr Ćuković je naveo da su medijem označava sredstvo komunikacije koje obezbjeđuje širenje poruka od pošiljaoca do primaoca.

Pavle Božović je kazao da je tema “Mediji i globalizacija – uticaj na hrišćanske vrijednosti“ više  nego izazovna u smislu da li će Crkva kao otjelotvorenje i ovaploćenje hrišćanskih vrijednosti u vremenu globalizacije pronaći ravnotežu u svom odnosu sa medijima, naročito masovnim .

Nakon izloženih predavanja, prisutni su sa radošću iskoristila priliku da učestvuju u diskusiji, koja se zbog same aktuelnosti teme produžila i  dodatno obogatila ovo profesionalno i stručno predavanje od strane dvojice mladih, ambicioznih i perspektivnih predavača.

Po završetku predavanja Mr Aleksandar Ćuković je svima prisutnima poklonio po jednu svoju knjigu “Konture Horizonta”.

Arhijerejski protoprezviter Boris Radović je na kraju predavanja istakao potrebu praćenja, učestvovanja i predstavljanja crkve kroz medije kao i obazrivost za njihovo korištenje mladim ljudima, zablagodario predavačima na divnom predavanju  i svima prisutnima na interesovanju, naglasivši da su dobro došli i naredne subote u isto vrijeme.