Kamerov

Profesori Cetinjske Bogoslovije posjetili Kemerovo, odslužen pomen postradalima u nedavnom požaru u tržnom centru

Ime: 27.04. 2018. KEMEROVO; Opis: "27.04. 2018. KEMEROVO". Objavljeno: 2018. Žanr: Blues. Tip: audio/mpeg

Profesori Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Dragan Stanišić, Blagoje Rajković i Aleksandar Vujović, posjetili su danas u Kemerovu mjesto na kojem se nedavno dogodila velika tragedija kada su u požaru u tržnom centru postradale 64 osobe, od kojih preko četrdesetoro djece, a 67 osoba je povrijeđeno.

Na mjestu njihovog stradanja pomen je odslužio otac Dragan Stanišić.

Pomenu su prisustvovali i otac Simon sa Svete Gore i đakon Nikolaj Melničenko iz Kemerova.

«Vječna pamjat svima koji su ovde u Kemerovu u oblasti Sibira stradali i život svoj položili i prinijeli Hristu u naručje. Naročito djeca, kojih je bilo četrdeset jedno i njih je Gospod prizvao ovih dana, i čujemo kako se jednoj majci jedno dijete javilo i reklo, nemoj majko da plačeš», kazao je otac Dragan nakon pomena.

Kazao je da je kroz to iskazana velika istina da oni koji nevini odu iz ovoga života uvijek idu na mjesto gdje nema uzdisanja, gdje nema plača, gdje je život beskonačni.

«Neka bi Gospod Bog dao utjehu roditeljima, bližnjima i svima koji su izgubili svoje najmilije ovdje, a svima koji su se prestavili u Hristu rajsko naselje. Amin,  Bože daj. Hristos voskrese“, kazao je otac Dragan Stanišić.

Njegova Svetost Patrijarh moskovski i cijele Rusije g. Kirilo posjetiće Kemerovo 3. maja, kada će služiti četrdesetodnevni pomen stradalim.

Aleksandar Vujović