Bozicni Prijem U Djurdjevim Stupovima

Božićni prijem u Eparhiji budimljansko-nikšićkoj

Ime: 10.01.2019. Bozicni prijem Vl.Joanikije; Opis: Božićni prijem u Eparhiji budimljansko-nikšićkoj Tip: audio/mpeg

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Rođenja Gospoda Isusa Hrista, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije priredio je, na praznik Sabora Presvete Bogorodice, u utorak 8, januara 2019, tradicionalni Božićni prijem za predstavnike javnog i društvenog života sjevernog dijela Eparhije.

 

 Bozicni Prijem U Djurdjevim Stupovima 2Vladika Joanikije čestitao je sabranima i svima u Eparhiji budimljansko-nikšićkoj Božić i poželio da ovaj najradosniji hrišćanski praznik unese radost, sreću i mir u naša srca, jer, kako je naglasio, Rođenje Hristovo unosi smisao u naš život, preobražava ga, daje mu novi kvalitet i snagu da prevazilazimo naše slabosti.

Vladika je izrazio zadovoljstvo što i ovogodišnjem Božićnom prijemu, organizovanom, tradicionalno, drugog dana Božića, u manastiru Đurđevi Stupovi, pored ostalih gostiju, prisustvuju predsjednici Opštine i SO Berane.

Bozicni Prijem U Djurdjevim Stupovima 3Po Vladikinim riječima, normalno je da na velikim svečanostima i svenarodnim radostima zajedno sa svojim narodom budu i predstavnici vlasti.

Prijemu su prisustvovali brojni gosti, predstavnici javnog i privrednog života sjevernog dijela naše Eparhije iz Berana, Bijelog Polja, Andrijevice, Mojkovca, Plava, Rožaja i drugih mjesta. Izveden je prigodan kulturno-umjetnički program.