nikola

Crkvenjak Nikola Popović napadnut na Cetinju

Ime: 04.09.2020 Nikola Popovic; Opis: Novi čin nasilja DPS-aktiviste Božine Čavora Tip: audio/mpeg

Novi čin nasilja DPS-aktiviste Božine Čavora

Jutros oko 10 časova u Bajovoj ulici na Cetinju, u blizini poslovnice Prve banke napadnut je crkvenjak Nikola Popović. On se kako se navodi u krivičnoj prijavi, dok se kretao ka pekari čuo, da dva, do tada njemu nepoznata lica, komentarišu: „Je li ovo Popović?“.

Nikolin ZapisnikNakon toga im je prišao i rekao: „Jesam i drago mi je braćo“.

On dalje u prijavi navodi kako mu je jedan od dvojice prisutnih odgovorio da se zove Čavor Božina, da mu nije drago i da mu nije brat, uputivši mu riječi: „Tvome ocu Gojku (Peroviću) se po..rem u bradu, sad je ovako, na ovome se neće završiti, ti si špijun, nećete vi ovđen širiti trobojke“

Na Čavorove riječi, Popović je odgovorio: „Sram te bilo, zašto me vrijeđaš“, nakon čega ga je Čavor stisnutom pesnicom udario u glavu.

Dalji napad na Popovića od strane Čavora, spriječio je, prema njegovim riječima, čovjek koji je zaposlen na poslovima obezbjeđenja u Prvoj banci.

Popović u krivičnoj prijavi navodi da je mogući motiv napada na njega, žučna rasprava Božine Čavora sa ocem Gojkom Perovićem, koja se desila prije 15 dana a čiji očevidac je bio i sam Popović.