Djela Apostolska

Дјела Апостолска XXI

Име: 21. Djela Apostolska - Glava 20; Опис: Емисија у којој се бавимо текстом и тумачењем књиге Дјела Апостолска Тип: audio/mpeg

Kњига Дјела Светих Апостола, као што се то види већ из првих њених ријечи, јесте непосредни наставак Јеванђеља. Њен аутор Свети Апостол Лука, поставио је себи за циљ да опише догађаје који су се збили одмах после Вазнесења Господа Исуса Христа, и да да кратак опис првоботног устројења Христове Цркве на земљи, напорима Светих Апостола, првенствено Светих првоврховних Апостола Петра и Павла. Најважније у овој књизи је свакако то, што она као ни једна друга, свједочи о највећој истини хришћанства, Христовом Васкрсењу. Најбољи доказ истине Христовог Васкрсења јесу чуда која су учинили Свети Апостоли. Књига Дјела Апостолска је прије свега повијест о апостолским чудима.

Емисија у којој се бавимо текстом и тумачењем књиге Дјела Апостолска

У Двадесет првој емисији серијала Дјела Апостолска, ишчитаваћемо и тумачити Двадесету главу ове новозавјетне књиге.

У овој емисији говоримо о наставку трећег мисионарског путовања Светог Апостола Павла.

У првом дијелу чућете о томе како Апостол Павле путује у Македонију, Грчку и Малу Азију и како у Троади враћа у живот младића Евтиха.

У другом дијелу емисије говоримо о како је описан пут из Троаде у Милит, и на крају је опроштај Апостола Павла са старјешинама Цркве из Ефеса.

Уредник и водитељ емисије: професор Александар Вујовић, уредник Катихетског програма Радио Светигоре

Тонска обрада Срећко Радовић

Продукција Радио Светигора, мај 2019.