Djela Apostolska

Djela Apostolska XXI

Ime: 21. Djela Apostolska - Glava 20; Opis: Emisija u kojoj se bavimo tekstom i tumačenjem knjige Djela Apostolska Tip: audio/mpeg

Knjiga Djela Svetih Apostola, kao što se to vidi već iz prvih njenih riječi, jeste neposredni nastavak Jevanđelja. Njen autor Sveti Apostol Luka, postavio je sebi za cilj da opiše događaje koji su se zbili odmah posle Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista, i da da kratak opis prvobotnog ustrojenja Hristove Crkve na zemlji, naporima Svetih Apostola, prvenstveno Svetih prvovrhovnih Apostola Petra i Pavla. Najvažnije u ovoj knjizi je svakako to, što ona kao ni jedna druga, svjedoči o najvećoj istini hrišćanstva, Hristovom Vaskrsenju. Najbolji dokaz istine Hristovog Vaskrsenja jesu čuda koja su učinili Sveti Apostoli. Knjiga Djela Apostolska je prije svega povijest o apostolskim čudima.

Emisija u kojoj se bavimo tekstom i tumačenjem knjige Djela Apostolska

U Dvadeset prvoj emisiji serijala Djela Apostolska, iščitavaćemo i tumačiti Dvadesetu glavu ove novozavjetne knjige.

U ovoj emisiji govorimo o nastavku trećeg misionarskog putovanja Svetog Apostola Pavla.

U prvom dijelu čućete o tome kako Apostol Pavle putuje u Makedoniju, Grčku i Malu Aziju i kako u Troadi vraća u život mladića Evtiha.

U drugom dijelu emisije govorimo o kako je opisan put iz Troade u Milit, i na kraju je oproštaj Apostola Pavla sa starješinama Crkve iz Efesa.

Urednik i voditelj emisije: profesor Aleksandar Vujović, urednik Katihetskog programa Radio Svetigore

Tonska obrada Srećko Radović

Produkcija Radio Svetigora, maj 2019.