Емисија “Питајте свештеника“ са оцем Бранком Тапушковићем

Емисија “Питајте свештеника“ са оцем Бранком Тапушковићем

Име: 24. 09. 2023-PITAJTE SVESTENIKA-otac Branko Tapuskovic; Опис: "24. 09. 2023-PITAJTE SVESTENIKA-otac Branko Tapuskovic". Тип: audio/mpeg

Отац Бранко Тапушковић: Да би остварили крстоликост морамо да се крећемо по хоризонтали крста коју нам је Господ дао

 

Otac Branko Tapuskovic
Протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић

Протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић парох подгорички одговарао је на питања слушалаца емисије “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“ на Недјељу пред Воздвижење Часног крста Господњег у недјељу 24. септембра 2023. године.

На почетку емисије отац Бранко је тумачио јеванђељско зачало на ову Свету нједјељу, рекавши између осталог да би човјек остварио крстоликост морам да се крећемо по хоризонтали крста коју нам је Господ дао.

Отац Бранко је говорио и о предстојећем празнику Воздвижења Часног крста који ћемо прославити у сриједу 27. септембра.

У другом дијелу емисије отац Бранко је одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и следећа:

-Појам ништавила се у списима често помиње, с друге се стране тврди да је Бог Свеприсутан у Својој креацији и ван ње. Објаснити.
– Иако постим све постове, среду и петак и трудим се да живим колико год могу у складу са Господњим заповестима, ипак у срцу осећам да би ми било лакше да се исповедим увек пре узимања причести. Знам да никада нећемо бити достојни тог чина, али ипак, просто не смем да приђем светом путиру. Да ли грешим у томе?
-Како да будемо ревносни а да не упаднемно у прелест и како да нам свакодневница не заклони богочежњивост?

Ово су само нека од питања на која ћете маћи одговоре ако одлушате ову душекорисну емисију са оцем Бранком Тапушковићем, чије поуке вам топло препоручујемо.