Emisija “Pitajte sveštenika”sa sveštenikom Nemanjom Krivokapićem

Emisija “Pitajte sveštenika”sa sveštenikom Nemanjom Krivokapićem

Ime: 28. 12. 2020 Pitajte svestenika Otac Nemanja Krivokapic; Opis: "28. 12. 2020_Pitajte svestenika_Otac Nemanja Krivokapic". Tip: audio/mpeg

Otac Nemanja: “Velika je privilegija i blagoslov kada vam je otac Momo- otac“

Posebno mi je bilo simpatično kada me je otac predstavljao nekome riječima: “Ovo je moj sin, brat i otac“- kaže otac Nemanja Krivokapić sjećajući se kolika je bila privilegija i blagoslov biti sin oca Momčila Krivokapića i majke Smiljke, odrastajući pod okriljem Mitropolita Amfilohija.

Otac NemanjaGostujući u emisiji ,,Pitajte sveštenika“ profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej Nemanja Krivokapić je najprije govorio o nedjelji Praotaca, zatim o prazniku Materice, čestitajući svim majkama, i uopšte ženama, praznik, a potom i tumačio začalo iz Svetog Jevanđelja na dvadeset devetu nedjelju po prazniku Pedesetnice.

Otac Nemanja nas je poučio i o pravilima Božićog posta odgovarajući i na pitanje slušalaca da li u postu moramo da vodimo računa i o količini hrane. Kotorski paroh je govorio i da li je pravilno slaviti kalendarsku Novu godinu 31. decembra, o Božić bati i Deda mrazu… On je posebno poučio kako da svoje duše, svoje vitlejemske pećine, na što bolji način pripremimo da se u njima rodi Bogomladenac Hristos.

Nakon uvodnog dijela emisije otac Nemanja je odgovarao na pitanja naših slušalaca.
Emisiju sa ocem Nemanjom toplo preporučujemo za slušanje.