Емисија “Питајте свештеника”са свештеником Немањом Кривокапићем

Емисија “Питајте свештеника”са свештеником Немањом Кривокапићем

Име: 28. 12. 2020 Pitajte svestenika Otac Nemanja Krivokapic; Опис: "28. 12. 2020_Pitajte svestenika_Otac Nemanja Krivokapic". Тип: audio/mpeg

Отац Немања: “Велика је привилегија и благослов када вам је отац Момо- отац“

Посебно ми је било симпатично када ме је отац представљао некоме ријечима: “Ово је мој син, брат и отац“- каже отац Немања Кривокапић сјећајући се колика је била привилегија и благослов бити син оца Момчила Кривокапића и мајке Смиљке, одрастајући под окриљем Митрополита Амфилохија.

Otac NemanjaГостујући у емисији ,,Питајте свештеника“ професор Богословије Светог Петра Цетињског протојереј Немања Кривокапић је најприје говорио о недјељи Праотаца, затим о празнику Материце, честитајући свим мајкама, и уопште женама, празник, а потом и тумачио зачало из Светог Јеванђеља на двадесет девету недјељу по празнику Педесетнице.

Отац Немања нас је поучио и о правилима Божићог поста одговарајући и на питање слушалаца да ли у посту морамо да водимо рачуна и о количини хране. Которски парох је говорио и да ли је правилно славити календарску Нову годину 31. децембра, о Божић бати и Деда мразу… Он је посебно поучио како да своје душе, своје витлејемске пећине, на што бољи начин припремимо да се у њима роди Богомладенац Христос.

Након уводног дијела емисије отац Немања је одговарао на питања наших слушалаца.
Емисију са оцем Немањом топло препоручујемо за слушање.