Феђа Димић

Феђа Димовић: Да будемо народ достојан својих предака

Гостујући на Интернет литији адвокат и члан реп састава Београдски синдикат Феђа Димовић истиче да је забрана уласка члановима Београдског синдиката у Црној Гори и даље на снази, да се они налазе на листи са осталим српским интелектуалцима и да немају још увијек црно на бијело потврду колико ће та забрана трајати.

„Ми смо уложили жалбу на ову првостепену одлуку да нам се забрани улазак 22.фебруара ове године. МУП је одбио ову жалбу тако да је следећа правна могућност да се упути тужба Управном суду Црне Горе што ћемо искористити са намером да се поништи то првостепено решење. С обзиром да смо ми тада кренули на литију сматрамо да су ту угрожена наша верска и национална права тако да верујемо да ћемо добити на крају задовољење пред Управним судом. Смешно је да у 21 веку неком забраните улаз у државу због песме као што је „Свиће зора“ која слави хришћанство и позива на заједништво тако да не могу да видим шта ту може бити претња по националну безбедност.“ казао је Феђа Димовић.

Када би направили анализу политичке ситуације како у Србији тако и у Црној Гори могли би извући закључак да данас наш народ живи под отвореним диктаторским режимима:

„Када бисмо посматрали споља могли би видјети контуре неких установа али са осталим поступцима које видимо где се урушавају те исте институције које служе као фасада у оквиру државе и применом репресије против сопствених грађана како код нас овде у Београду тако и у Црној Гори последњих година то онда јесте диктатура поготово кад уз све то иде ширење страха, уцењивање, поткупљивање, крађа избора и та константна спрега између државе и мафије онда то на крају крајева јесте нека врста диктатуре“ нагласио је наш саговорник.

Недавно је основан Покрет за одбрану Косова и Метохије који чине интелектуалци, академици, официри и други људи окупљени око идеје за одбрану националног интереса и државног интегритета Србије као и очување духовног идентитета који је дефинисан кроз Косовски завет а који би нестао кроз било који начин да Србија призна сецесију своје јужне покрајине:

„Ми се данас боримо за опстанак. Оно што се дешава кроз литије у Црној Гори и дуги низ година на Косову и Метохији то је заправо одбрана српског културног и националног идентитета и духовности која је пре свега окупљена око наше Цркве а мислим да су наши непријатељи свесни тога јер је Црква кроз векове окупљала наш народ и борила се да он опстане. Одатле тај удар на Цркву и мислим да је ово што се данас дешава у Црној Гори заправо „пробни балон“ за оно што би се евентуално применило на Косову и Метохији. Мислим да се доста ради на томе да се Српски народ прикаже као народ који је спреман да служи и који је погнуо главу. Ми смо народ који воли слободу и који је правдољубив и мислим да ћемо бити достојни Његошевих речи: Нека буде борба непрестана.“ истиче Димовић.

На крају разговора Феђа Димовић је истакао наду да ће ускоро Београдски синдикат опет доћи у Црну Гору да прославе заједно побједу са својим народом:

„Поручио бих народу да добро размисли ко је тај ко отима светиње и врши репресију, ко брани јединство а ко уводи поделе и мржњу у друштву и не преостаје ми ништа друго него да на крају кажем: нека падне мало да освјежи.“

Раде Дуловић