Хаџи Веселин Матановић

Хаџи Веселин Матановић

Хаџи Веселин Матановић: “Оно што нам дарује Свети Јован Владимир је чудесно и благословено, овај васељенски светитељ нас све сабира у јединству у Христу!”

Име: 06.06.2018 Razgovor sa g. Veselinom Matanovicem o proslavi Svetog Jovana Vladimira u Elbasanu; Опис: Оно што нам дарује Свети Јован Владимир је чудесно и благословено, овај васељенски светитељ нас све сабира у јединству у Христу! Тип: audio/mpeg

У разговору за Радио Светигору, своје утиске са поклоничког путовања за празник Светог Јована Владимира у Елбасану у манастиру Шин-Ђон, за наше слушаоце подијелио је господин хаџи Веселин Матановић.

Он је по благослову Митрополита црногорско-приморског и скендеријског г. Амфилохија био вођа тридесетак вјерника из Црне Горе и Србије који су молитвено учестовали у овогодишњој прослави Светог Јована Владимира у Албанији 3. и 4. јуна 2018. године.

Он је говорио о светитељевој прослави, о гостољубљу свештенства и народа Албанске Православне Цркве, о светињама које чува православна Црква у Албанији.

Разговор са хаџи Веселином Матановићем водио је уредник Катихетског програма Радио Светигоре Александар Вујовић.

Тонска обрада Срећко Радовић.